Meppel zingt en swingt (deel 2)

Tijdens de Aubade zaten de kinderen in de Woldstraat al op hun kleedjes verwachtingsvol te wachten op de kopers voor hun waar. En kopers kwamen er op de Vrijmarkt af. Mede door het Oranje zonnetje kwamen er steeds meer mensen de binnenstad in. En zoals eerder gezegd de Oranjes hebben iets met de weergoden. Want die zorgden voor prima weer. Een beetje fris wellicht maar in de zon op een terrasje best te doen. Leuke activiteiten, mooi verdeeld over de pleinen en dat samen met dat uitnodigende Oranje zonnetje zorgde voor een mudvolle stad, gezelligheid en vrolijke gezichten.

Meppel was na de natte koude dagen aan een feestje toe en werd op haar wenken bediend. Fietstrials, acro-demonstraties, goochelaars en vuurvreters, straatorkesten in de winkelstraten, een Open Podium voor gevestigde en opkomende artiesten. Live optredens van bekende zangers en musici en talenten. Op het vernieuwde Prinsenplein gaf de Bazuin een concert en was er daarna plaats voor een reeks aan Amsterdamse artiesten. Een Mokum in Meppel in het klein. Op het Bleekerseiland en de Stoombootkade het AlexAnders festival met een indrukwekkende line-up.

De beleving is de stad was zoals we het graag zien: gezellige drukte, volle terrassen en volle pleinen gevuld met vrolijke klanken. Straks meer foto’s op Facebook en www.rtvmeppel.nl in het foto album. Daar vindt u de foto’s van Leo de Harder, Arjan Tien, Quido van Hien, Ines Schutte en Patrick Hulzebos.

RTV Meppel/ foto’s Leo de Harder