Koningsdag 2023: Oranje Meppel zingt en swingt

Het Oranje comité had voor deze Koningsdag voor een uitbundig programma gezorgd. De afgelopen weken waren wat het weer betreft somber en nat maar de weergoden waren de Koning gunstig gezind. Een vrolijk Oranje zonnetje, fris maar in de zon prima te doen. Traditioneel begon de dag op het Kerkplein met de Aubade. Eerst de officiële plechtigheden: burgemeester Richard Korteland die de Koning feliciteerde, de ceremoniemeester Henk Haze die het programma van de dag toelichtte. Waarna Vicent van Leth op luchtige wijze het woord nam.

Hij kondigde respectievelijk optredens aan van Ken Besuijen, Jur Arp met Rob Zandgrond, stadsdichter Justin Westera en hij praatte het programma aan elkaar. Voor het podium de Bazuin onder leiding van Réne Bos voor de muzikale initiatieven en begeleiding. Een vol Kerkplein met enthousiaste mensen uitgedost in Oranje en Rood wit blauw, die even enthousiast de evergreens meezongen. Oranje Boven, Het land van Maas en Waal, het Drenthe Lied en natuurlijk de Ode aan de Meppeler Toren weerkaatsten van de muren van de leegstaande kerk.

Afgesloten werd met het Wilhelmus. Aansluitend barstten elders in de stad de feestelijkheden los en zaten de kinderen in de Woldstraat verwachtingsvol op de rommelmarkt te wachten op de kopers voor hun waar. Meer foto’s op Facebook en www.rtvmeppel.nl in het foto album (in de loop van de dag)

RTV Meppel/ Foto Leo de Harder