Meppel Noord op de schop

De komende jaren vinden werkzaamheden plaats aan verschillende wegen aan de noordkant van Meppel. Het gaat om het gebied rond de watertoren en de woonwijk Nieuwveense Landen. De werkzaamheden zijn nodig om de wegen goed aan te leggen voor de wijk Nieuwveense Landen. En daardoor de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Werkzaamheden en fases De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fases in opdracht van de gemeente Meppel en de provincie Drenthe.

Fase 1 gemeente Meppel
Wij leggen in 2022 de ontsluitingswegen voor Nieuwveense Landen aan. De nieuwe weg wordt aan de westkant van Nieuwveense Landen aangesloten op de rotonde die momenteel de Handelsweg en de N375 met elkaar verbindt. Aan de oostkant van Nieuwveense Landen wordt de ontsluitingsweg aangesloten op een nieuw aan te leggen rotonde, die wordt aangelegd in de Steenwijkerstraatweg / N371. De planning is dat de ontsluitingsweg voor Nieuwveense Landen eind 2022 klaar is.

Fase 2 provincie Drenthe
In 2023 gaat de provincie Drenthe aan de slag met werkzaamheden aan de N375. Die werkzaamheden bestaan uit:
• het verplaatsen en aanpassen van de bestaande rotonde bij de watertoren;
• het maken van een fietstunnel vlakbij de watertoren; en
• het aanleggen van een nieuwe rotonde op het kruispunt van de N375 en de N371 /
Steenwijkerstraatweg.

Start eerste werkzaamheden
Vanaf maandag 14 februari 2022 starten de energiebedrijven met het verleggen van kabels en leidingen. De eerste werkzaamheden vinden plaats op de plek van het fietspad langs de Steenwijkerstraatweg. Het fietspad is daardoor tot ongeveer 1 april 2022 afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van het fiets- pad langs het Jaagpad Paradijssluis en de Paradijsweg/Hesselterlandweg. Een omleidingsroute wordt ter plaatse aangegeven.

Meer informatie vindt u op www.meppel.nl/infranoord

Foto RTV Meppel