Nieuws

Meppel liep uit voor Paasjubel op 1e Paasdag

Vanochtend om 9 uur was er traditiegetrouw de feestelijke Paasjubel op het Kerkplein in het centrum van Meppel. Gelovigen vanuit alle kerken in Meppel en omgeving, maar natuurlijk ook mensen die geen binding met een kerk hebben maar wel iets wilden beleven van de oorspronkelijke betekenis van Pasen hadden zich verzameld.
Onder leiding van CMV De Bazuin werden enkele bekende Paasliederen gezongen. In al die liederen ging het over de boodschap die op Pasen centraal staat: Jezus stond nadat Hij drie dagen eerder aan een kruis stierf op uit de dood.

En daarmee laat Hij zien dat Hij sterker is dan allerlei machten die zich in de wereld en in levens van mensen
manifesteren. Die gedachte is de kern van het christelijk geloof en mede daardoor is voor veel gelovigen juist Pasen het grootste feest.

De Paasjubel is een al heel lang bestaand en niet meer weg te denken fenomeen in onze stad. Nadat vanwege de Corona maatregelen de Paasjubel de afgelopen twee jaar niet door kon gaan zijn we blij dat het nu weer mogelijk is om deze voor Meppel zo kenmerkende en karakteristieke activiteit weer te kunnen organiseren. De organisatie van de Paasjubel was ook dit jaar weer in handen van Missie in Meppel, een samenwerkingsverband van negen kerken in onze stad.

Foto Sander Konstapel