Sport

Amslod Drentse Fiets4Daagse inschrijving van start

De inschrijving voor de Amslod Drentse Fiets4Daagse is van start gegaan. Van 19 tot en met 22 juli fietsen duizenden fietsers op hun eigen tempo door de provincie. Als vanouds staan de zes startplaatsen te trappelen om de fietsers een geweldige beleving te bieden. Ook dit jaar mag het grootste, gratis en gastvrije ontbijt op woensdag niet ontbreken.

Genieten van natuur, cultuur, muziek, spel, sport, dieren, activiteiten en evenementen, terwijl je ontspannen door het Drentse land fietst. Dé fiets4daagse van het land zorgt weer voor een heuse feestweek.

De routes van 30, 40 en 60 kilometer, maar ook de kidsroutes en de Roll-on routes zijn allemaal de moeite waard om je voor in te schrijven. De prachtige, afwisselende routes zijn verspreid over de hele provincie en soms net daarbuiten. Er is voor ieder wat wils, of je nou vier dagen wilt fietsen, of het houdt bij één of meerdere dagen.

Meedoen aan de Amslod Drentse Fiets4Daagse is niet alleen heel leuk en gezellig, maar ook gezond! Lekker actief in de schone lucht van de oerprovincie van Nederland. Fiets door de schilderachtige brinkdorpen en mooie steden met onderweg gastvrije horeca en leuke activiteiten bij de beleefposten. Vier dagen lang ontdek je wat dé fietsprovincie van Nederland voor moois te bieden heeft.

De sfeer is uniek, zeker als op woensdag ruim 15.000 fietsers met elkaar op hetzelfde moment verspreid door de provincie aan een heerlijk ontbijt zitten. Dat gevoel van samen een feestje vieren, is goud waard. Kom gezellig fietsen met jouw partner, (klein)kind of vrienden. Schrijf je in en beleef Drenthe op haar mooist! Starten kan vanuit Assen, Dalen, Diever, Emmen, Meppel en Westerbork.

Na vier dagen fietsen en genieten is er op vrijdag een feestelijk ontvangst aan de finish in de startplaats met de welverdiende medaille. Inschrijven is heel eenvoudig en voordelig via www.fiets4daagse.nl/meedoen Kijk voor alle informatie op www.fiets4daagse.nl

Foto Abel Zandstra