Ondernemend

Meppel is meer dan gewoon een stad

Commerciële partnerbijdrage

De stad Meppel ligt in het zuidwesten van Drenthe, dicht aan de grens met de provincie Overijssel. Het is een historische stad die vanwege het schipperscentrum en de grachten ook wel het Mokum van het Noorden genoemd wordt.
Ook al is Meppel niet echt een grote stad, toch wil dit niet zeggen dat er hier niet genoeg te doen en te beleven valt. Wanneer je niet in Meppel woont en deze mooie stad eens wilt bezoeken, vergeet dan vooral niet om een kijkje te nemen bij de Grote Kerk.
Deze kerk met de bekende Meppeler toren die dateert uit de 15e eeuw is zeker een bezoek waard. Dit geldt ook voor het treinstation uit het jaar 1867 en de Watertoren die dateert uit 1883. Ook moet je zeker niet vergeten om minimaal een van de prachtige molens te bewonderen.
Wanneer je in de binnenstad loopt kom je daar veel pakhuizen tegen uit vroegere tijden. In het stadsdeel Oud-zuid vind je veel monumentale panden. Dit is dan ook de reden dat dit gebied tot beschermd stadsgezicht benoemd is.

Genieten van de natuur
Nog een van de dingen waar Meppel zo geliefd om is: de prachtige omgeving en de natuur. Wanneer je de omgeving van Meppel wilt ontdekken kan je dat zowel op de fiets als te voet doen. Je kan een wandeling maken door Groen Meppel. Hier kan je twee prachtige molens bewonderen.
Daarnaast kan je de Wandelroute Stichting Oud-Meppel ontdekken. Wanneer je liever op de fiets stapt kan je kennis maken met ambachten en de mensen daarachter tijdens de Nije-Kolder fietsroute.
Daarnaast zijn er in de omgeving van Meppel nog een paar prachtige tuinen waar het heerlijk vertoeven is. Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Vriendenhof in Wanneperveen of bij de Lindehof is St-Jansklooster.

Winkelen in Meppel
Wanneer je van shoppen houdt is Meppel echt een paradijs! Er zijn in deze mooie stad meer dan 70 winkels waar je je hart kunt ophalen wanneer je graag inkopen doet. Behalve lekkere hapjes zijn er hier ook leuke souvenirs te koop.
Ook een groot aantal praktische dingen kan je in Meppel kopen. Of je nou op zoek bent naar een nieuwe jas of nieuwe schoenen, je vindt het allemaal in Meppel. Wanneer je schoenen kapot zijn gegaan van het vele wandelen kan je ze hier eenvoudig en snel laten repareren.
Heb je nieuw ondergoed nodig dan is dat gelukkig ook te koop in Meppel. Zeker wanneer je een vrouw bent is het belangrijk om een goede bh te dragen. Deze voorkomt dat je borsten te veel bewegen waardoor ze kunnen gaan hangen of de huid raakt beschadigd.
Wanneer je in Meppel bent en je bent een vrouw die houdt van sporten dan is een goede bh nog extra belangrijk. Hoe meer jij zelf beweegt hoe meer je borsten bewegen. Wil je geen last van striae krijgen, kies er dan voor om een balconette bh te dragen. Deze ondersteund je borsten op de juiste manier.

Wil je een goede bh die er ook nog eens prachtig uitziet en van het beste materiaal is gemaakt dan kies je voor de Elomi bh. Deze bh’s zijn ook heel geschikt als je een grotere cupmaat hebt. Elomi bh’s zijn verkrijgbaar tot en met cup K.
Tijdens het sporten zweet je, dat is niet te voorkomen. Wel is het belangrijk dat dit zweet op de juiste manier wordt afgevoerd zodat je huid niet beschadigd raakt. Sport je heel erg actief of zweet je veel, dan is de beste keuze voor jou een shock absorber bh. Deze bh’s zijn van materiaal gemaakt wat ademt.

Foto: Leo de Harder