Regio

Onverwacht drukke Paasdagen in Keukenhof

Keukenhof ontving tijdens de Paasdagen 35.000 bezoekers per dag en was daarmee uitverkocht. De spreiding van de bezoekers over de dag verliep goed. Bezoekers moeten vooraf online een ticket boeken met een vast tijdstip. Het werken met deze tijdsloten is dit jaar ingevoerd en moet bijdragen aan een betere beleving van het bloemenpark door de bezoeker.

Keukenhof ontving veel meer Nederlands bezoek dan gebruikelijk. Gezien de coronamaatregelen elders in de wereld komen er nog nauwelijks mensen uit Azië en ver weg gelegen landen.

Door de goede spreiding van de bezoekers over de dag werd het gebruikelijke verkeersinfarct in de Bollenstreek met Pasen voorkomen, ondanks het mooie weer. Samen met de verkeersdiensten werd het verkeer zo begeleid dat er nauwelijks oponthoud was. Ook de combitickets voor het openbaar vervoer, met speciale buslijnen vanaf Amsterdam RAI, Schiphol, Haarlem en Leiden, zorgen ervoor dat iedereen snel en gemakkelijk naar Keukenhof kon komen. Opvallend was het grote aantal campers dat op de parkeerterreinen van Keukenhof stond.

De komende dagen komt de Bollenstreek volledig in bloei. Ook het weer blijft mooi. “We verwachten dat het ook op de doordeweekse dagen gezellig druk blijft”, stelt Bart Siemerink, directeur Keukenhof. “We zien dit jaar weer de hele dag vrolijke bezoekers die genieten van de typisch Hollandse bloemenpracht”.

Volgende week zaterdag 23 april wordt het druk in de Bollenstreek. Dan rijdt het Bloemencorso van de Bollenstreek en zijn de tickets voor Keukenhof al uitverkocht.

Keukenhof is geopend tot en met 15 mei.

Foto Keukenhof