Nieuws

Meppel flink op de schop

De laatste tijd wordt er in Meppel veel gewerkt aan nieuwbouw of renovatie. Veelal projecten die vorig jaar zijn gestart en waarvan de eindfase in 2023 ligt. Zoals de nieuwbouw aan de prinsengracht/Vledder die gestaag vordert. De verwachting is dat medio september 2023 de eerste bewoners hun appartement kunnen betrekken. Even verderop is er gestart met nieuwbouw aan het Vledder. Op het terrein waar ooit de openbare MAVO stond, worden nu huurappartementen gerealiseerd.

Richting Noord wordt De WoldAA brug vernieuwd. De verwachting was dat dit eind februari klaar zou zijn, maar dat is niet gehaald. Men is nu bezig met de laatste fase, het opnieuw bestraten en afronden. Verwachting is dat dit binnen afzienbare tijd klaar is. Naar het Zuiden aan het Zuideinde wordt al geruime tijd gebouwd. Op de plek van het voormalige postkantoor worden 32 zorgappartementen gerealiseerd. De bouw zit in een afrondende fase en zal medio april/mei worden opgeleverd.

Als laatste in dit rijtje het Prinsenplein, daar wordt sinds vorig jaar november volop gewerkt om het plein autoluw te maken. De werkzaamheden vorderen gestaag, de eerste contouren hoe het uit komt te zien worden zichtbaar. Nog even geduld, maar eind mei zal het plein klaar zijn.

RTV Meppel/ foto Leo de Harder