Kerk

Martins Mans formatie komt zingen in Staphorst

Na een blijmoedige start van het nieuwe seizoen zang- en samenzangavonden met het lokale koor Sound of Glory hoopt Stichting Zangavond naar de Zondag daar op vrijdag (niet zaterdag) 11 november 2022 weer een prachtig vervolg aan te geven met de Martin Mans Formatie.

Martin Mans is een begrip in koren land. Als dirigent is hij betrokken bij veel gerenommeerde projecten en koren. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter de Martin Mans Formatie. Dit ca vijftien koppige mannenkoor is achttien jaar geleden ontstaan uit het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor. In 2006 is het hernoemd naar de naam die ze nu dragen, De Martin Mans Formatie.

De Formatie is een begrip. Deze muzikaal hoogwaardige groep heeft diverse CD’s op hun naam staan en kent grote bekendheid. Met optredens in Canada, Wenen, Engeland en Parijs kan dit koor zich tot de internationale top rekenen.

De kracht van het ensemble is het repertoire en de homogene zang. Martin Mans weet wat de mannen graag zingen en zorgt voor een afwisselend repertoire. Vooral het geestelijke lied wordt door de mannen met overtuiging gebracht hetgeen door de bezoekers van de concerten bijzonder wordt gewaardeerd.

Deze avond zal Martin eveneens de muzikale begeleiding op piano verzorgen. Daarnaast zal het koor en de samenzang op orgel begeleid worden door Arjan Kroes.

Deze samenzangavond op vrijdag 11 november 2022 van de stichting Zangavond Staphorst zal gehouden worden in: Kerkgebouw De Bron, Churchilllaan 2. Staphorst. Aannvang: 19.30 uur (kerk open om 18.45 uur) (afwijkende tijd). Entree: 5 euro (kinderen tot 12 jaar vrij, koffie of thee na afloop). Voor meer info zie ook: www.zangavondstaphorst.nl of www.facebook.com/zangavondstaphorst

eigen/ foto MMF