Drentse Open Bedrijvendag met unieke inkijkjes in Meppel

Afgelopen zaterdag was het Drentse Open Bedrijvendag. Ook in Meppel dit jaar, met als thema “How it’s Done”. Bekend thema van een tv-programma dat bij bedrijven binnenkijkt en productieprocessen in beeld brengt. Die befaamde inkijkjes waren dit weekend ook mogelijk in Meppel.

Je rijdt er dagelijks langs met de vraag: “Wat doen ze daar”, “Hoe werkt dat?” of “Is dat interessant voor mijn studie en toekomst?”. Zaterdag was het de dag om verder te kijken dan de poort van het bedrijf. Zelf te ervaren hoe het is een boot te lassen, chocolade te verwerken, taarten te maken, een auto te controleren of te repareren, een foto te bewerken of een kinderfeestje te organiseren.

ICC Parkmanagement en de Stichting Meppel aan Zee hadden de handen ineen hadden geslagen om in een unieke samenwerking van bedrijfsleven en onderwijs deze dag extra glans te geven. Temeer om als gezegd jongeren de kans te geven zich op hun toekomst te oriënteren. Vanaf 10 uur was iedereen welkom en van die kans werd dankbaar gebruik gemaakt.

Tekst en foto RTV Meppel: Sander Konstapel