Ondernemend

Manieren om online koopjes te scoren

Commerciƫle partnerbijdrage

Ben je op zoek naar een mooi cadeau voor de feestdagen maar wil je niet te veel uitgeven aan een cadeautje? In deze dure tijden is het belangrijk om goed na te denken over bepaalde uitgaven. Met behulp van online veilingen en verkoopwebsites vind je de leukste uitjes of producten voor een mooie prijs!

Uniek cadeau
Wil jij eens iets anders geven dan een douchesetje, een bierpakket of een fopcadeau? Je kunt ook overwegen om eens een weekendje weg, fotoshoot of tijdschriftabonnement cadeau te doen. Voor een leuk weekendje weg kun je bij Hotelspecials de beste deal kiezen. Stuur iemand op citytrip of gun hem of haar een weekendje wandelen op de Veluwe. Met de specials zit je altijd goed en ben je verzekerd van een cadeau wat in de smaak valt.

Een online veiling
In principe kun je online veilingen vergelijken met websites als Marktplaats. Er is een groot verschil: bij Marktplaats weet je wat je moet betalen voor een item, bij de veilingen kun je zelf een bod uitbrengen. Je weet dus precies wat je betaalt voor het nieuwe product dat je aanschaft. Dit is het principe wat bij veilingen gebruikt wordt.

Je zoekt als koper naar een mooi product dat je wilt kopen. Deze wordt verkocht door individuele verkopers. De kans is groot dat andere bieders al een bod hebben uitgebracht. Jij kunt bijvoorbeeld een tientje meer bieden, maar de kans is ook groot dat de volgende geĆÆnteresseerde 20 euro boven op jouw bod doet. Hier kun je besluiten of je door wilt gaan met bieden of dat je deze veiling voor gezien houdt. Uiteindelijk is er iemand die het meest biedt en daaraan verkoopt de verkoper het product.

Houd goed in de gaten welke regels gelden. Bij sommige veilingsite wordt vermeld dat je geen herroepingsrecht hebt. Dit is niet altijd waar, want online doe je altijd een koop op afstand. Dan kun je je aankoop herroepen binnen 14 dagen na aanschaf.

Bijzondere items
Voor bijzondere mensen wil je bijzondere cadeaus hebben. Gelukkig bestaan er veilingwebsites zoals catawiki. Zoek je bijvoorbeeld een modeltrein of een mooi horloge? Of wil je een vintage sidetable scoren? Dan kun je een bod uitbrengen op het product dat jij graag wilt hebben.

Echte verzamelaars zijn vaak te vinden op Catawiki. Maar ook jij kunt prima een mooi item kopen via dit platform. Eerst maak je een gratis account aan. Zo kun je meedoen met de veilingen, die ook wel kavels genoemd worden. Een kavel is alles wat binnen dit product geveild wordt. En daarna ga je op koopjesjacht.

Je brengt een bod uit zodra je iets hebt gevonden wat je graag wilt hebben. Ben jij de hoogste bieder? Dan betaal je via een veilig betaalsysteem. Is de betaling binnen? Dan verzendt de koper het product. Binnen no-time kun jij jouw cadeau geven. De veilingkosten en de verzendkosten kun je het best meenemen in jouw bod. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Zoals je ziet zijn er voldoende opties voor het scoren van een koopje!