Nieuws

Beweeg- en beleeftuin Reestdal Revalidatie krijgt vorm

Noorderboog legt bij revalidatiecentrum Reestdal Revalidatie een prachtige beleef- en beweegtuin aan. Een tuin waarin zowel revalidanten als bezoekers en omwonenden kunnen wandelen, sporten en elkaar ontmoeten. De tuin krijgt steeds meer vorm. Vorige week is de tuin voorzien van beweegtoestellen.

Erika Akse, projectleider is erg blij met de beweegtoestellen. ‘De tuin, grenzend aan het Reestdal, nodigt steeds meer uit om naar buiten te gaan. De tuin maakt onderdeel uit van een wandelroute van het Drentse Landschap. De natuur en het buiten zijn hebben zowel fysiek als mentaal een positieve invloed op het revalidatieproces van onze cliënten.

Erika vervolgt: “De beweegtoestellen zijn een mooie aanvulling op de toestellen in ons revalidatiecentrum. De beweegtoestellen zijn gesponsord door Bouwconsortium TDE, Service Apotheek Spectrum, Stichting Waarborgfonds Meppel en Stichting Jannes van Echten, de steunstichting van Noorderboog. Volgend voorjaar, als alles in bloei staat, wordt de tuin officieel geopend.’

Binnen Reestdal Revalidatie biedt Noorderboog verschillende vormen van geriatrische revalidatie. Te denken valt aan cliënten die moeten revalideren na een heupfractuur of een beroerte of cliënten die zorg en behandeling nodig hebben in verband met longrevalidatie of de ziekte van Parkinson.

Tekst/foto Noorderboog.nl