Nieuws

Liefst 18 vrijwilligers in het zonnetje op Vrijwilligers Gala

Vrijwilligers zijn waardevol voor de samenleving. Dat vinden ze bij de ChristenUnie ook. Dit jaar hielden ze voor de 5e keer het Vrijwilligers Gala in de foyer van Schouwburg Ogterop. De afgelopen twee maanden had iedereen die dat wilde iemand kunnen voordragen die zich als vrijwilliger inzet voor de samenleving. Dat leverde een respectabele lijst op waaruit een jury een keuze moest maken. Die groep was niet te benijden temeer daar eigenlijk alle vrijwilligers wel een blijk van waardering verdienen.

De keuze werd gemaakt en 18 vrijwilligers werden dinsdagavond door presentatoren Harry Dijkema en Rick Buit uitgenodigd aan de talkshowtafel hun verhaal te doen. Voorafgaand opende Gert Stam, fractie voorzitter ChristenUnie , de avond en hij benadrukte nog eens het belang van vrijwilligers in de samenleving.

Burgemeester Richard Korteland en veel belangstellenden hoorden vervolgens de in deze editie uitverkorenen hun verhaal doen. Wat hierbij opviel was de gedrevenheid waarmee eigenlijk alle betrokkenen zich inzetten. De meesten bovendien op meerdere plekken en al heel wat jaren. Een overpeinzing van een van de bezoekers willen we u niet onthouden: “hoe kan een vereniging of stichting bestaan zonder die vrijwilligers?”.

RTV Meppel/ foto Jelle Hofenk