Natuur

Lente wandeling in het Drents Friese Wold

De zon krijgt steeds meer kracht en de lente nodigt ons uit naar buiten te gaan! Tijdens deze inspirerende wandeltocht gaan we de wilde natuur in op zoek naar de eerste tekenen van de lente: knoppen aan bomen, zingende vogels, lichtgroene kleine blaadjes die ontluiken, de eerste vlinders die zich laten zien, vogels die nesten beginnen te bouwen. We struinen samen door bossen en heide en we laten ons verrassen door de natuur, die wakker wordt uit de winterslaap. De gids vertelt je over het gebied, over de natuur en natuurlijk kun je ook vragen stellen. De tocht is geschikt voor jong en oud.

Het Nationaal Park het Drents-Friese Wold is een groots en ruig natuurgebied. Groots in schoonheid en natuurlijkheid. De natuur mag hier zoveel mogelijk haar gang gaan. We werken voor een natuurlijk en gevarieerd bos. Een bos aantrekkelijker voor dieren, planten en mensen.

Datum: maandag 10 april (2de paasdag) Tijd: 13.30 – 15.00 uur. Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha. Kosten: € 6,- kind t/m 12 j. € 4,- Vooraf aanmelden:
https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/lentewandeling-drents-friese-wold

Tekst/ foto Staatsbosbeheer