Nieuws

Leerlingen Mobiliteit & Transport beschilderen motorkappen

Voor het vak ckv hebben Stad & Esch-leerlingen van Mobiliteit & Transport uit leerjaar 3 hun creatieve talenten geëtaleerd door motorkappen te beschilderen. Onder het thema: ‘beschilder een motorkap die je op zou kunnen hangen in je keet of schuur’ hebben de jonge talenten met volle overgave de penselen gehanteerd. Het resultaat? Prachtige kleurrijke motorkappen!

Gedurende twee ochtenden hebben de leerlingen zich vol enthousiasme gestort op dit uitdagende vakgebied binnen het kader van ckv (culturele kunstzinnige vorming). In groepjes van drie hebben ze nauw samengewerkt, waarbij de nadruk lag op samenwerking, creatief ontwerpen, doordacht plannen en probleemoplossend handelen.

De motorkappen, die voorheen enkel een praktische functie dienden, zijn getransformeerd tot ware kunstwerken. Door hun verbeeldingskracht en artistieke vaardigheden hebben de leerlingen unieke meesterwerken gecreëerd die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een persoonlijke touch bevatten.

‘Na twee dagen kunnen we terugkijken op een paar hele leuke en inspirerende ochtenden waarin de leerlingen op een heel prettige manier hebben gewerkt en trots kunnen zijn op hun kunstwerken!’, aldus Peter Visscher, docent beeldende vorming.

Stad en Esch/ Milou Mensing