Natuur

Kindermiddag ‘Wat leeft er in de Reest’

Wat kriebelt en krioelt er in het water van de Reest? Pak een schepnetje en ontdek het op 25 mei tijdens de kindermiddag ‘Wat leeft er in de Reest’. Kinderen gaan met netjes en loepjes op zoek naar kleine waterdieren. De middag is van 14.30 uur tot ongeveer 16.30 uur bij bezoekerscentrum De Wheem. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar zijn van harte welkom. Graag vooraf aanmelden.

Onder begeleiding van onze speciale kinderteamgidsen èn onze kriebelbeestjes-expert, kun je mee gaan speuren naar zwemmende, kruipende en schaatsende waterdiertjes. Nabij ons bezoekerscentrum De Wheem ga je gewapend met netjes, loepjes en emmertjes op zoek naar de water minnende kriebelbeestjes. Bij de mooie poel achter de Wheem ga je onderzoeken welke diertjes daar leven. Leuk, leerzaam en spannend! Uiteraard pauzeren we met bekertje lekkere limonade.

Aanmelden
Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Kosten
De bijdrage voor deze kinderactiviteit is € 3,– per kind, dat is inclusief een bekertje drinken. Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die vies mogen worden.
Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €24,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

90 jaar!
Landschap Overijssel is jarig! Al 90 jaar beschermen, ontwikkelen en beheren wij de bijzondere natuur en het streekeigen landschap in Overijssel. Dat doen we niet alleen maar samen met duizenden donateurs, vrijwilligers, grondeigenaren en met hulp van bedrijfsvrienden, Nationale Postcode Loterij en provincie Overijssel. Onze 90ste verjaardag vieren we graag samen met jou. Benieuwd hoe? Kijk op landschapoverijssel.nl/90jaar voor alle activiteiten.

Foto Jan Dijkema