Jos kijkt terug op de Nieuwjaarsbijeenkomst : “De show stelen!”

Dat deed Anique van Büseck op de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Meppel in Schouwburg Ogterop, op dinsdag 10 januari.

De grote zaal luisterde muisstil naar de mooie liedjes van de 16-jarige Meppelse, die met haar prachtige stem en spontaniteit, bezig is om ons land te veroveren. Ontdekt door zangeres Hannah Mea, en begeleid door Ilse de Lange, waar ze een platendeal heeft gesloten. Hou dit talent in de gaten!

Het was echt prachtig! Uit ons eigen Meppel. “Lopend” was de nuchtere reactie op de vraag “Hoe ben je hier gekomen?” van de uitstekende, ook zelf optredende, presentator van de avond, Ken Besuijen.

Oja, de burgemeester hield natuurlijk zijn toespraak! Over dat we elkaar de hand moeten reiken, moeten omzien naar elkaar. Zeker in onzekere tijden door inflatie en stijgende prijzen.

Woorden, uitgesproken op het toneel van Ogterop. Waarover onlangs bekend werd, dat de vernieuwbouw er van, duurder uit gaat vallen dan de eerder genoemde 18 miljoen. Echt er op ingaan deed de burgemeester niet. Dat is jammer, want Meppel wil toch graag weten hoe het verder gaat.

Hoe zorgt de gemeente dat een cultureel belangrijke plek als de schouwburg behouden blijft voor Meppel? Na het indrukwekkende optreden van de mannen van Lucifer Slagwerk uit Breda grapte hij: “Er moet hier toch gerenoveerd worden”

Korteland gaf verder aan, dat er komende zomer, wat hem betreft, weer een dag- én avondvullend programma is voor jong en oud op de donderdagen! Biedt hij hiermee een opening voor het Pleinenfestival na 21.00 tijdens Donderdag Meppeldag?

Kan hij dit waarmaken? Hoe moeten we deze woorden opvatten? Ik vraag dit namens heel veel, vooral jonge inwoners van onze stad, de lokale horeca, en mijzelf.

“Mens durf te leven”. Let niet steeds op elkaar, vindt niet meteen overal wat van, aldus Ken Besuijen. Bemoei je niet steeds met elkaar.

Zandtovenaar Frank Los, zette alles wat er gebeurde om in een tekening op het grote scherm

Anique sloot de avond af, door confetti en ballonnen los te laten, en ons allemaal een gezond en gelukkig 2023 te wensen. Om later met haar gitaar weer huiswaarts te keren. Lopend. Op naar een prachtige carrière!
Gelukkig Nieuwjaar!

Tekst RTV Meppel Jos Eising/ foto Arjan Tien