Sport

Arianne Hartono kwalificeert zich voor Australian Open

Arianne Hartono uit Meppel heeft zich, net als vorig jaar, gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de Australian Open. In de laatste ronde van het kwalificatietoernooi versloeg ze haar opponent Laura Pigossi: 3-6 6-2 6-4.

De Braziliaanse was de nummer 14 van de plaatsingslijst in het voorrondetoernooi en 113e op de wereldranglijst, en daarmee op papier de favoriet ten opzichte van Hartono, die 237ste is op de world ranking. Toch bleek de Drentse, ondanks een moeilijke start, een maatje te groot. In de eerste wedstrijd van het kwalificatietoernooi versloeg Hartono al de Zwiterse Ylena In-Albon. Dat was in twee sets (6-4 6-4).

Enige Nederlandse vrouw in enkelspel
Het wordt het tweede Grand Slam-toernooi voor de 26-jarige. Vorig jaar bij haar debuut in Melbourne moest ze genoegen nemen met een uitschakeling in de eerste ronde, tegen de Amerikaanse Amanda Anisimova.

Het hoofdtoernooi in Australië begint maandag. Hartono is de enige Nederlandse vrouw die in het enkelspel in actie komt. Ze speelt tegen de Amerikaanse Shelby Rogers, de nummer 53 van de wereld. Bij de mannen zijn Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor van de partij.

Foto archief