Nieuws

Jaap en Petra geëerd voor 25 jaar Mokum in Meppel

Jaap de Boer liep al dagen te stralen. De 25e editie van Mokum in Meppel kwam er aan. Petra deed er niet voor onder. Na zware jaren door de Corona waren Amsterdam en Meppel weer aan een feestje toe. Jaap en Petra de Boer hebben wat met Amsterdam en de Mokumers.

Loop je met Jaap door de Jordaan dan blijkt dat Jaap naast Meppeler ook een beetje Jordanees is geworden. Het “Hallo Japie “ is niet van de lucht. De band is mede ontstaan door 25 jaar Mokum in Meppel. Jaap is mede initiatiefnemer en al 25 jaar bij die Mokumdag betrokken of beter gezegd verbonden er mee. Samen met Meppelers maar vooral ook samen met de Mokumers.

Los van de maanden van voorbereiding komen die vrienden collega’s uit Amsterdam altijd de woensdag voor de Donderdag Meppel naar Meppel, naar Herberg ’t Plein. Om de puntjes op de i te zetten. Zo ook afgelopen woensdag waarbij ze Jaap en zoals Jaap zelf altijd zegt “zijn meisje” Petra in het zonnetje hebben gezet.

Dat als dank en erkenning voor hun betrokkenheid bij 25 jaar Mokum in Meppel. De prachtige plaquette met de namen van alle dierbare vrienden, de tastbare herinnering aan die mooie jaren, krijgt een ereplekje in Herberg ’t Plein.

Foto Leo de Harder