Sport

Inschrijven voor City Swim en City Sup Meppel 2022

Bad Hesselingen City Swim & City Sup Meppel vindt plaats in het centrum van Meppel op 12 juni a.s.. De start en finish vinden dit jaar plaats aan het Oosteinde, ter hoogte van (voorheen) drankenhandel de Moor. De route gaat vanaf het Oosteinde door de Keizersgracht richting Stoombootkade. Bij het Bleekerseiland ronden de deelnemers een boei en keren door de Keizersgracht weer terug naar het Oosteinde. De totale afstand bedraagt ruim 1400 meter.

Dit jaar zijn er zes categorieën waar deelnemers zich voor kunnen inschrijven:
– City Swim Meppel Open Kampioenschappen (Dames en Heren)
– City Swim Meppel Jeugd (tot 16 jaar)
– City Swim Meppel Recreatief
– City Sup Meppel wedstrijd Heren
– City Sup Meppel wedstrijd Dames
– City Sup Meppel wedstrijd Jeugd
– City Sup Meppel wedstrijd Recreatief

Voor de jeugd tot 16 jaar geldt de verplichting dat ze in het bezit moeten zijn van een startnummer van de KNZB of onder begeleiding van een oudere zwemmen. Deelname in de recreantengroep is toegestaan voor iedereen ouder dan 16 die gezond is, niet zwanger en een zwemdiploma heeft. Wedstrijdzwemmers moeten in staat zijn om het parcours binnen 30 minuten af te leggen.

Deelnemers starten in twee groepen: de wedstrijdzwemmers en de recreanten inclusief de jeugd tot 16 jaar. Voor de groep Open Meppeler Kampioenschappen en voor de jeugd zijn er voor zowel de dames als heren / jongens en meisjes voor de eerste tot en met de tiende plaats leuke geldprijzen te winnen, mits aan er aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan (zie jeugd).

De inschrijfkosten bedragen 15 euro per deelnemer. Er zwemmen maximaal 100 deelnemers tegelijk door de grachten van Meppel. Voor City Sup Meppel geldt een maximumaantal van 20 deelnemers. De inschrijving is dus beperkt. Schrijf je daarom snel in om een uniek en sociaal relevant evenement mee te maken in het hart van Meppel!

Inschrijven en informatie op https://cityswimmeppel.nl/

Foto Leo de Harder / Shutterstock