Nieuws

ChristenUnie bezorgd over historische gevels Meppeler binnenstad

Gert Stam: college van B&W neemt een passieve houding aan. De ChristenUnie is bezorgd over de manier waarop het college omgaat met het historisch erfgoed in Meppel. De fractie heeft vragen gesteld aan het college over de plannen die er zijn om op de plaats van Lord Nelson aan het Prinsenplein appartementen te realiseren. Het college neemt een afwachtende houding aan, zo blijkt uit de beantwoording. Begin dit jaar is bekend geworden dat Lord Nelson aan het Prinsenplein sluit en dat de eigenaren plannen hebben om appartementen te bouwen op die locatie.

Volgens de historische waardenkaart stammen deze panden uit de 18e eeuw en lijken ze bouwhistorisch waardevol te zijn. De fractie van de ChristenUnie heeft het college vragen gesteld over de actie die het college hierop onderneemt. Uit de beantwoording blijkt dat het college er nog helemaal niets mee heeft gedaan. ‘Dit omdat er nog geen aanvraag is ingediend’, aldus het college. Fractievoorzitter Gert Stam is bezorgd: “De raad heeft in de afgelopen periode erfgoedbeleid vastgesteld.

Daarmee moet het college pro-actief aan de slag. Helaas is ook hier te merken dat het college van burgemeester en wethouders afwachtend is.” Stam roept het college op zich in te spannen om dit stukje cultuurhistorie voor Meppel te behouden.

Foto RTV Meppel