In de Haveltermade draaide het zaterdag om gestampte pot

Dagen zijn de vrijwilligers in de Haveltermade druk geweest met de voorbereiding van heerlijke salades en vooral een flinke keuze stevige stamppotten. Het Stamppotten Festival stond weer op de kalender voor 2022. Koken voor 200 tot 300 mensen uit je eigen buurt. Geen sinecure. Dat vraagt enige ervaring en planning.

Dat Stamppotten Festival is een begrip en een jaarlijks terugkerend feest van samenzijn en verbinding in de Haveltemade. Tenminste als een pandemie geen roet in het eten gooit. Dit jaar mocht het weer. Gebruikelijk vindt het festival plaatst in de buitenlucht op het Troelstraplein. Tenten en vuurkorven best sfeervol maar ook weersafhankelijk.

Dit jaar had het Apostolisch Genootschap in de Witte de Withstraat ruimte beschikbaar gesteld om het Stampotten Festival binnenshuis te kunnen organiseren. Voor de deur nog wel de vuurkorven en de glühwein en binnen een warm welkom en gezellige kerstsfeer. De buurtbewoners werden ontvangen met muziek door het trio Lucky Me. Een drankje en een hapje. Alhoewel zeg maar stevige hap. De keukenstaf kreeg de complimenten die ze verdiende. Er werd flink gebruik gemaakt van het uitgebreide winterkost buffet.

RTV Meppel maakte een videoregistratie van het Stamppotten Festival. Hierin leggen Henk Timmer en Jan Jansen van de werkgroep nog eens uit hoe die stamppottraditie is ontstaan. De dames van diverse werkgroepen vrijwilligers vertellen in de video wat hun rol is in de voorbereiding en uitvoering. Wilt u het Festival nog eens beleven of heeft u het gemist, kijk dan op het You Tube kanaal van RTV Meppel.

Tekst RTV Meppel/ Foto Robert den Broeder/ Fred de Vries