Natuur

Groene voornemens wandeling Drents-Friese Wold

Elk jaar doen de meeste mensen het, terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het nieuwe. Daarbij horen ook de goede voornemens. In het nieuwe jaar gaan we gezonder leven, laten we ons minder in beslag nemen door onze schermen en gaan we meer naar buiten om te bewegen.
Staatsbosbeheer biedt nu de kans om deze goede voornemens meteen in de praktijk te brengen in het Drents-Friese Wold. Op zondagmiddag 7 januari wordt er in Appelscha een Groene voornemens wandeling georganiseerd.

De natuurgids neemt de deelnemers mee voor een ontspannen wandeling vanaf het Buitencentrum. Een mooie manier om tot rust te komen na de drukke feestdagen. Uitwaaien in bos, hei en zand doet een mens goed.

De natuur heeft de rode loper al uitgelegd. Onder andere in zandverstuivingen en in sommige duinen kun je in deze tijd van het jaar een prachtig oranjerood tapijt vinden. Dit is het ruig haarmos dat in bloei staat. Aanmelden noodzakelijk: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/groene-voornemens-wandeling-drents-friese-wold

Tekst Staatsbosbeheer/ foto Aaldrik Pot