Nieuws

Geslaagd informatie-uurtje Buurtgezinnen bij bibliotheek Meppel

Op dinsdag 26 oktober organiseerde Buurtgezinnen in samenwerking met Bibliotheek Meppel een informatie-uurtje in het leescafé van de bieb. Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’ koppelt Buurtgezinnen gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Het info-uurtje was bedoeld als laagdrempelige kennismaking met Buurtgezinnen, voor gezinnen die hulp kunnen gebruiken of die juist iets voor een ander willen betekenen.

Deze opzet bleek aan te slaan: met drie geïnteresseerden kijkt coördinator Geke Maes terug op een geslaagd eerste inloopmoment. Bij een kopje koffie of thee vertelde ze over de werkwijze van Buurtgezinnen en ontstond er een gesprek over de ervaringen in Meppel. De aanwezigen gingen met de nodige informatie en een kleine goodiebag weer naar huis.

Ook in 2022 keert het informatie-uurtje terug en zal Buurtgezinnen Meppel regelmatig te vinden zijn in de bibliotheek. Toekomstige data zullen onder andere worden aangekondigd via de social-media kanalen van Buurtgezinnen Meppel en Bibliotheek Meppel. Informatie https://www.buurtgezinnen.nl/waar/drenthe/meppel/

Foto Lobke Vale