Nieuws

Fiets4Daagse: Een heerlijk ontbijt en dan richting Staphorst

De dag begon met een heerlijk gezamenlijk ontbijt, dat vanwege de prima weersomstandigheden op het terras kon plaatsvinden. Dat ontbijt was gratis beschikbaar voor alle Fiets4Daagse deelnemers.

Na het ontbijt ging het op de fiets via Staphorst naar Rouveen waar een bezoek werd gebracht aan Biologische boerderij Courtz. Hier was een presentatie van het bedrijf, er waren weidevogels te zien en er was verkoop van streekproducten.

De volgende beleefpost was bij museum Brakke in Rouveen. Hier kon men de oldtimerverzameling bekijken. Verkoop van zelfgemaakte kaarten. Er was ook koffie en cake. De opbrengst hiervan gaat naar Oekraïne.

Op de route lag ook de Bisschopshoeve. Een biologische boerderij waar men kon genieten van een broodje hamburger, koffie, thee, fris, ijs. Ook waren er “Nieuwjaarskoeken”, wij noemen die knieperties. Opbrengst hiervan ging naar “Hulp Ethiopië”. Voor de kinderen was er een springkussen.

Voor de 30 km fietsers zat er bijna op het ging weer richting Meppel. Voor de 40 en 60 km ging het een stukje verder richting Hasselt en dan terug naar Meppel.

Foto Leo de Harder