Nieuws

Eerste bomen geplant in het Mandenmakerspark

Op woensdag 8 maart zijn de eerste bomen geplant in het nieuwe Mandenmakerspark in Nieuwveense Landen en is het naambord onthuld. Gedeputeerde Jumelet, wethouder Van Ulzen en directeur Boom van de firma
Boom verrichtten deze handeling onder toeziend oog van diverse betrokkenen. De aanleg van het park, dat met inbreng van omwonenden en leerlingen van het Technasium Dingstede is ontwikkeld, gaat zo een nieuwe fase in. In april wordt het park opgeleverd en kan jong en oud genieten van dit nieuwe stukje groen in Nieuwveense Landen.

Initiatief voor het park lag bij firma Boom B.V., laboratoriumleverancier uit Meppel. In 2020 bestond het familiebedrijf precies 125 jaar. Omdat ze dit niet uitgebreid konden vieren, ontstond het idee om een cadeau te geven waarmee ze investeerden in de toekomst van iedereen: het planten van bomen in een eigen bos. Via de gemeente werd een plek gevonden in Nieuwveense Landen. Naast firma Boom heeft ook de provincie Drenthe bijgedragen met een subsidie. Dankzij hen en de inzet van Landschapsbeheer Drenthe en Natuur en Milieufederatie Drenthe ligt er in het voorjaar een mooi nieuw park waar het voor alle leeftijden aangenaam vertoeven is.

Handen uit de mouwen
Na aanplant van de eerste boom, gingen medewerkers van de firma Boom samen met de aannemer aan de slag om o.a. de fruitbomen te planten die bij de ingang van het park komen te staan. Naast bomen krijgt het park ook een kikkerpoel, een ligweide en een aantal speeltoestellen. Uiteraard kun je er straks ook heerlijk struinen over de paden door het groen.

Vergroening leefomgeving
In samenwerking met stichting Steenbreek Meppel wordt bij de kikkerpoel eind maart nog een amfibiemuur gerealiseerd. In deze gestapelde muur van oude stoeptegels kunnen kleine diertjes en planten zich nestelen in de gaten en kieren. Zo creƫren we meer biodiversiteit binnen het park.

Tekst Gemeente Meppel/ foto Daan Prest