Evenementen

Een kleine 100.000 mensen bezochten Marinedagen 2022

De Marinedagen 2022 zijn geslaagd. Een kijkje op een militaire basis blijft voor velen een bijzondere ervaring. En dat zien we ook in de bezoekersaantallen. Het afgelopen weekend bezochten een kleine 100.000 mensen het evenement op de Marinebasis in Den Helder. Deze editie van de Marinedagen had het thema ‘Workforce of the future’, waar het bezoekende publiek onder andere een inkijkje kreeg in allerlei technologische innovaties. Daarnaast vonden er diverse demonstraties plaats en was een groot aantal schepen opengesteld voor het publiek.

In verband met de oorlog in Oekraïne was gekozen voor een bescheiden opzet. Het evenement vond plaats in een operationele context. Zo kwam vlak voor het evenement het fregat Zr.Ms. De Zeven Provinciën thuis in Den Helder van een enkele maanden durende inzet voor de NAVO. Zr.Ms. Karel Doorman, eveneens op zee voor de NAVO, lag dit weekend ook even binnen. Nu meer dan ooit is het belang van de operationele gereedheid van de Koninklijke Marine duidelijk.

Tijdens de demonstraties van amfibische operaties en drugsbestrijdingsacties kon het bezoekende publiek live getuige zijn van het soort operaties dat de Koninklijke Marine dagelijks wereldwijd uitvoert. Ook voor de jongste doelgroep was van alles te doen. Zo konden in het mariniersdorp jonge kinderen klimmen en klauteren en zich een ware marinier wanen. De Marinedagen zijn zonder problemen en incidenten verlopen.

© Gregory Fréni / Mediacentrum Defensie (MCD) info: mcd@mindef.nl