Regio

Dixielandmiddag Ons Dorpshuis Wilhelminaoord

Op zondag 15 oktober organiseren dorpsbewoners Jan Righart en Ramona Rösener Manz een supergezellige jazzmiddag in Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord. En waar gezelligheid is, speelt ook the Dixieland Connection. Van 15.00 tot 18.00 uur mogen de voetjes van de vloer bij de heerlijke, swingende muziek van deze dixielandband. Entree is 6,00 euro, inclusief een kopje koffie/thee.

De dixielandband uit Nieuwleusen werd al in 1987 opgericht. Jazzkenners omschrijven The Dixieland Connection als een goed geoliede dixie-swingmachine. De mannen beperken zich niet alleen tot dixieland maar ook swing, mainstream en blues staan op het repertoire. Lekkere muziek met veel variatie dankzij de extra rietblazer, én met spannende klankkleuren door het gebruik van verschillende dempers door de koperblazers.

Stilzitten is geen optie met deze heerlijke muziek. Wil je niet met de voetjes van de vloer? Genieten kan ook vanaf de stoel. Dansen doe je op de dansvloer óf op je stoel. De jazzmiddag is bedoeld voor een heerlijk samenzijn.
Aanmelden is niet nodig: ‘Wie wil die komt en samen maken we er een gezellige dansmiddag van.’

Belangstellenden kunnen gewoon naar Ons Dorpshuis aan de Linthorst Homanstraat 14 in Wilhelminaoord komen. De Dixielandmiddag is mede mogelijk dankzij diverse donaties.

Tekst/foto Marieke van Raalte
Foto: Ook vorig jaargingen de voetjes van de vloer tijdens de Dixielandmiddag in Ons Dorpshuis