Nieuws

Deze week Nationale Sportweek ook in Meppel

“Nationale Sportweek”. In heel Nederland organiseren gemeentes, sportbedrijven en clubs activiteiten om jou op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen. In Meppel ziet het programma er in grote lijnen als volgt uit.

Maandag 20 september
-10:00-12:00 De Drentse Bakfiets op de Reestoeverschool; Vorig jaar heeft de Reestoeverschool het vignet Gezonde School behaald. Helaas door corona konden we dit nog niet echt vieren. Daarom gaan we het aankomende maandag alsnog kleinschalig vieren met de kinderen op school. Meppel Actief organiseert verschillende activiteiten op het schoolplein waar kinderen aan mee kunnen doen.

– 15:30-16:30 Activiteitenmiddagen; Meppel Actief organiseert een activiteitenmiddag op het speelveld aan de Leeuwerikstraat in Nijeveen en bij Wijkvereniging Oosterboer aan de Brandemaat in Meppel. Basisschoolleerlingen kunnen gratis mee doen met de verschillende spellen/activiteiten.

Dinsdag 21 september
– 10:30-11:30 Beweegtuin; Ouderen uit de omgeving kunnen gratis meebewegen onder leiding van een fysiotherapeut. De organisatie ligt in handen van Fytac en Reestoord.

– 15:30-16:30 Activiteitenmiddag; ook vandaag kunnen basisschoolkinderen meedoen met gratis spellen/activiteiten, ditmaal op de Speeldreef in Koedijkslanden.

– 20:00-21:00 Lezing Hersenstichting; Meppel Actief organiseert in samenwerking met Bibliotheek Meppel en de Hersenstichting een lezing ‘Hoe houd ik mijn hersenen gezond’. Mensen kunnen zich hiervoor aanmelden via de agenda op www.meppelactief.nl .

Woensdag 22 september
– Natioale Kraanwaterdag; om de watertappunten in de gemeente Meppel meer onder de aandacht te brengen, organiseert Meppel Actief hiervoor een actie. Mensen kunnen bij drie verschillende watertappunten in de gemeente Meppel een beweegopdracht doen, in ruil hiervoor ontvangen ze een Meppel Actief bidon. De locaties van de watertappunten waar we zullen staan zijn; het Stadhuis, Kerkplein en Troelstraplein.

Donderdag 23 september
– 09:45-11:00 Walking Football; Ouderen kunnen meedoen met Walking Football, een nieuw concept in de gemeente Meppel. De organisatie ligt in handen van FC Meppel.

– 10:00-11:30 De Derde Helft; Ouderen kunnen voor een bedrag van €5,- mee doen met verschillende activiteiten aangepast op de doelgroep bij Ankie Smid in Topsporthal Ezinge. De organisatie ligt in handen van Ankie Smid, van 3RD Half Sportbar.

– 15:00-17:00 Troellietime 2.0; Meppel Actief organiseert in samenwerking met Jongerenwerk Meppel een voetbalmiddag voor jongeren. Jongeren kunnen gebruik maken van een interactieve voetbalmuur of meedoen met bubbelvoetbal. Daarnaast zullen er nog meer voetbalactiviteiten te doen zijn.

Meer informatie vind je op www.meppelactief.nl of zie het programma op www.rtvmeppel.nl of op de socials