Nieuws

Meer dan 450 deelnemers aan Tafel in de Tuin 2021

Om de drukte te spreiden werden de deelnemers verdeeld over twee edities. Meppel Zuid was 4 september aan de beurt en Meppel Centrum en Noord mochten 18 september de stands en opritten inrichten.

Het werd een gezellige dag waarbij de organisatoren Birgit de Jong en Eva van Limburg een lijntje met boven hebben. Immers ook deze 18 september werd net als de editie van 4 september er een met mooi zonnig weer. Voor zo’n buitengebeuren een voorwaarde voor succes.

Tafel in de Tuin werd in 2019 opgericht door de Meppeler vriendinnen Birgit de Jong en Eva van Limburg. Binnen het concept melden deelnemers zich online aan. Ze verkopen hun spullen vanuit de eigen voortuin. De Jong en Van Limburg maken vervolgens een plattegrond en routekaart voor de bezoekers.

Alle verkopers zijn welkom, alleen alcoholverkoop is uitgesloten. “De grootste categorie is de zolderopruimer”, vertelt De Jong. “Daarnaast zijn er veel creatievelingen zoals kunstenaars en sieradenmakers die in hun eigen tuin spullen verkopen en kinderen die zelfgebakken etenswaren verkopen. Het is een beetje een warboel en wij hebben totaal geen invloed op het aanbod, maar dat is juist de charme van dit coronaproof evenement.”

Foto Rob de Lang