Ondernemend

De beste kleuren voor voordeuren van 2023

Commerciële partnerbijdrage

Een zorgvuldig geselecteerde kleur voor de voordeur kan een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van de uitstraling van je woning, en heeft ook een enorm effect op je humeur en welzijn. Het is geen verrassing dat kleuren waarvan wordt voorspeld dat ze in 2023 de boventoon zullen voeren, de wereld weerspiegelen waarin we vandaag leven, gericht op welzijn, positiviteit, balans en een verlangen om nieuwe mogelijkheden te verkennen. Verwacht zachtroze, opbeurende groentinten, vrolijke gele tinten en warme, rustige blauwtinten, die allemaal beloven te resoneren met huiseigenaren. Een voordeur kopen in de onderstaande kleuren is zeker een goed idee, vergeet dan niet om nog een nieuwe opstalverzekering af te sluiten! 

Warm rustig blauw
Dulux kondigde Bright Skies aan als de kleur van het jaar 2022, wat voor dit jaar geen passendere kleur kon zijn. Rustige blues hebben een fantastische transformerende kwaliteit en worden vaak geassocieerd met comfort, hoop, inspiratie en kracht, perfect voor ruimtes zoals je entree. Als je op zoek bent naar een voordeurkleur die een serene en vriendelijke uitstraling hebt, kies dan een van de aardse blauwtinten, Korenbloem of Grijsblauw. Deze prachtige tinten zijn warm en geruststellend, wat essentieel is om een ??huis als een thuis te laten voelen en je een gastvrije omhelzing te geven als je naar je voordeur loopt. Als je een geaarde, sterke look wilt bereiken, kies dan voor diepe cocooning-tinten zoals Storm Blue of Oxford Blue. Deze gedurfdere tinten kunnen een sterke visuele impact creëren, vooral in contrast met koperen hardware en getextureerde glas-in-looddetails.

Opbeurende groenen
Synoniem met de natuur en haar vermogen om te kalmeren en te revitaliseren, is het geen wonder dat groen populair is onder huiseigenaren in Nederland. Groen is een aanpasbare kleur en leent zich uitstekend voor zowel eigentijdse als historische eigendommen die prachtig samengaan met omringend gebladerte en bestaande exterieurdetails. Een nieuwe goedkope woonverzekering afsluiten nadat je een groene voordeur hebt geïnstalleerd is zeker een aanrader! Er zijn veel tinten groen om uit te kiezen. Met een ode aan de natuurlijke wereld zijn kalme, verzadigde greens ideaal voor degenen die een meer authentieke, tijdloze look willen. Pewter, een aardse groen, heeft een prachtige diepte en verwelkomt je als je het huis nadert. Het is een makkelijke kleur die past bij tal van andere kleurstellingen, steensoorten en afwerkingen van deurbeslag.

Serene zachtroze 
Terwijl we dromen van escapisme, worden serene roze en aardetinten steeds populairder. In tegenstelling tot sommige van onze helderdere tinten, is een prachtige roze verfkleur, Milk Thistle, verrassend veelzijdig. Het is ongelooflijk zacht, charmant en humeurig en geeft een gevoel van warmte, perfect om een ??gevoel van comfort in huis te brengen. Bij het bepalen van je roze tint is het de moeite waard om te overwegen of deze past bij je huisstijl. Er zijn tal van tinten om uit te kiezen, waaronder schemerige roze, moerbei tinten of blush. Elk kan een mooie aanvulling vormen op kenmerken zoals witte pilasters, groen dat een ingang omlijst en originele monochrome tegels – een populair kenmerk op paden en drempels van Victoriaanse huizen.

Foto: Pixabay.com