Nieuws

Damien en Caitlyn in de spotlights

Plaats van handeling het Stadhuis in Meppel. Aanwezig twee jonge helden Damien en Caitlyn en de burgemeesters van Meppel, Richard Korteland en de burgemeester De Wolden, Inge Nieuwenhuizen.

De aanleiding:  het dappere optreden van beide tieners tijdens het ongeval op 1 juli jl. dat voor de woonboerderij van Damien en Caitlyn aan het Haakswold, tussen Meppel en Ruinerwold, plaatsvond.

Bij dat ongeval botsten twee personenauto’s frontaal op elkaar. Hierbij raakte zes kinderen en twee volwassen gewond. Damien en Caitlyn, die alleen thuis waren, boden direct eerste hulp en stelden de woonkamer ter beschikking aan de hulpdiensten voor de behandeling van de gewonden.

Burgemeester Korteland van Meppel zei: “wat ontzettend dapper. We zijn dankbaar voor wat jullie hebben gedaan”
Burgemeester Nieuwenhuizen van de Wolden voegde er aan toe: . “Dat beide burgemeesters in functie in deze zaal zijn, zegt wel iets hoe bijzonder het is wat jullie hebben gedaan . En weet dat wat je hebt gedaan, goed is. Iedereen kan van jullie leren. Mocht je ooit verder in je leven denken: ik kan dit niet, weet dan: ik kan het wél. Jullie hebben het verschil gemaakt.”

De beide helden ontvingen een tas met presentjes en gingen daarna onder de indruk van alle aandacht maar trots op de foto met de beide burgemeesters.

Foto Arjan Tien