Regio

Dag van de Vrachtwagenchauffeur op 9 december a.s.

Steenbergen aan de Oeverlanden in Meppel organiseert op 9 december ook een Open Dag voor iedereen die vrachtwagen chauffeur wil worden ‘Vrachtwagenchauffeurs zijn onmisbaar’, zegt Elisabeth Post, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN). ‘Met de Dag van de vrachtwagenchauffeur vragen we aandacht voor de mannen en vrouwen die iedere dag en nacht doorwerken om Nederland draaiende te houden.’ Midden in de
drukste periode van het jaar nemen op 9 december honderden bedrijven deel aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur.

Willem Dijkhuizen, bestuurder bij FNV: “Het vak van vrachtwagenchauffeur verdient waardering. De mannen en vrouwen achter het stuur maken immers lange dagen en zijn dag en nacht onderweg om hun lading af te leveren. Daarbij trotseren ze files en bieden slechte weersomstandigheden het hoofd. Allerminst ideale omstandigheden maar dagelijkse kost voor onze beroepschauffeurs. Gelukkig doen ze dat met veel plezier zodat de consument niet misgrijpt in de winkel. Best iets om eens bij stil te staan en waardering voor te tonen.

”Linda Slagter van CNV: “Een blijk van waardering is hard nodig. Om de vrachtwagenchauffeurs te bedanken voor het belangrijke werk dat ze doen. Werk dat er in de komende jaren volop is voor duizenden nieuwe vrachtwagenchauffeurs om de logistieke keten te laten draaien.”

Honderden bedrijven door heel Nederland doen mee
Donderdag 9 december zeggen honderden bedrijven allemaal: ‘bedankt chauffeurs. Voor jullie inzet het hele jaar door’. Een greep uit de bedrijven die hun vrachtwagenchauffeurs bij de distributiecentra, supermarkten, benzinestations of anderszins in een welverdiend zonnetje te zetten zijn te vinden op de website www.dagvandevrachtwagenchauffeur.nl/acties.

Foto Shutterstock