Column van Jos: Welkom Sinterklaas

Op zaterdag 12 november was het weer zover. Na heel lang wachten en veel nachtjes slapen wisten de kinderen het wel. De Sint komt van ver, en gaat zo de stad in op Ozosnel.

Aan de Prins Hendrikkade was het wachten op de Sint. Met cadeautjes, taai taai taai en letters van chocolade. Daar was hij dan, de vriend van ieder kind. Met de stoomboot o zo groot.

Alle kindjes droomden er van. Ben ik wel lief geweest? Wat zegt het grote boek dan? Of moet ik mee in de zak naar Spanje? Waren sommige kinderen toch een beetje bevreesd? Of wordt het toch een kinderfeest met franje?

Gelukkig, alle kinderen waren lief geweest, en het werd in de straten van Meppel één groot feest.

Van de kade naar de stad, en de Sint die o zo hoog op Ozosnel zat. Buurman en Buurman, muziek, heel veel Pieten. Zie die kinderen eens genieten. De Dikdakkers, kijk ze eens een feestje maken die makkers. Sint op de grote stoel, zag een plein vol kinderen, een heleboel.

En de lokale omroep liep ook weer mee. Je zag de kinderen denken, komen wij nu ook op tv? Of zeiden ze, wat zal Sint ons dit jaar weer schenken?

De vele mensen in de stad, en Sinterklaas door de straten. Daar kunnen de kinderen nog dagen over praten.
Die avond hebben de kinderen hun schoen gezet, en van de Sint mochten ze zelfs later naar bed.

De stoomboot lag niet aan de Gasgracht, want de binnenstad wordt verbouwd, zo lang verwacht.

Nieuwe bomen en stenen op het Prinsenplein, dus straks breekt niemand meer zijn benen, omdat de straten zo hobbelig zijn.

Ik ging mee met de omroep, lopend, niet met de auto. En zette alles wat er gebeurde op de foto. Een mooie dag werken met deze fijne groep.

Op internet, radio en tv. Overal gaat het over de intocht. Kijkt de Sint in het grote Sinterklaas-huis ook mee?
Het was super mooi weer.
Dat zorgde voor een goede sfeer. Geen gedoe en gezeur, die mensen wijzen wij de deur. Zo blijft het een kinderfeest, en krijgt niemand de roe.

Welkom Sinterklaas!

Jos Eising/ foto Patrick Hulzebos