Evenementen

Column van Jos “De zomer voorbij”.

September. De temperatuur is gezakt, er komt meer regen aan, de pepernoten liggen al in de winkels. De zomer is voorbij. De scholen zijn overal weer begonnen. De eerste editie van Tafel in de Tuin was een groot succes!

De dorpsfeesten zijn allemaal afgelopen, de feesttenten opgeruimd. En het bier ook. Helaas werd niet al het bier opgedronken, maar verdween het richting optredende bands en hun apparatuur. Gevolg; een feest dat eerder is afgelopen, een hoop gedoe en ruzie, aangiftes, en duizenden euro’s schade. Op de zaterdag van het Ruinerwolds feest was dit de trieste balans na afloop. Jammer.

En heel vervelend voor alle betrokkenen. En gewoon ronduit asociaal. Bier moet je opdrinken. Of drink gewoon niet meer als je al genoeg op hebt. De zondag van hetzelfde dorpsfeest was gelukkig wel normaal en ontzettend gezellig. Karambam maakte er een prachtig feest van.

De Meppeldagen zijn ook, al een tijdje, voorbij. En hoewel in een nieuwe opzet en veel nieuw en anders, was het geweldig dat het na 2 stille jaren allemaal weer mocht. Eindelijk weer die gezellige en bruisende stad die Meppel is!

Ik heb zelf 4 weken hard gewerkt elke week, om bij het Plein op-en af te bouwen, en op de dag zelf de bar van genoeg voorraad te voorzien. Met name op de Amsterdamse dag. De drukste ooit voor mijn gevoel. Het was prachtig weer en ontzettend druk. Maar ook ontzettend gezellig. 25 jaar Mokum in Meppel. Een jubileum waarvoor Jaap en Petra de Boer geëerd werden, de avond van te voren. Een mooie plaquette met alle namen van artiesten en betrokkenen. Mooi en verdiend.

Meppeldag nieuwe stijl. Tot 21.00. Optocht op een woensdagavond. Geen 6 maar 4 dagen. Er is heel veel over gezegd. Het was ook zeker wennen, en ik ben wel van mening dat het Pleinenfestival tot 21.00 niet werkt. Te vroeg, en te kort om echt gezellig te worden. Laat zien dat we dit met elkaar, veilig en verantwoord, kunnen verlengen. Kom op Meppel!

In oktober vindt het festival van geluk plaats. Wat maakt u gelukkig, in Meppel of privé? Waar werd u deze afgelopen zomer echt gelukkig van?

Foto Leo de Harder