Bijzonder woonconcept in Meppel: “Knarrenhof”

Informatieavond 11 april. Gelukkig worden we steeds ouder met elkaar, maar steeds minder mensen hebben kinderen of een partner, of willen hun kinderen niet om hulp vragen als het ooit echt nodig mocht zijn. Daarvoor is het concept Knarrenhof® bedacht. Na Emmen zal de 2e Knarrenhof van Drenthe in Meppel gaan landen, en het wordt gelijk een grote.

11 april is iedereen van harte welkom op een informatieavond in Meppel over een nieuw woon-concept in de nieuwbouwwijk Nieuwveenselanden. Gemeente Meppel, Cosis en Knarrenhof werken hierin samen.

De informatieavond in de Samenstroom is bedoeld voor mensen die meer over Knarrenhof willen weten. Er komen rond de 40 levensloopbestendige woningen in een hof rondom een gemeenschappelijke tuin. Iedereen heeft een 100% zelfstandige woning met eigen berging, voordeur, zolder, terras etc. Hier geldt het principe van ’naoberschap’, wij zoeken daarvoor aardige buurmannen en buurvrouwen.

Knarrenhof vertelt over het concept, wat de plannen zijn en hoe u mee kunt doen. U kunt alle vragen stellen die u wilt.

Op het terrein bouwt Cosis ook woonplekken voor jong tot oud met een ernstige meervoudige beperking. Ook er komt een logeerhuis en ruimten voor dagbesteding. Het zijn aparte gebouwen die door wegen van elkaar gescheiden zijn, elk heeft zijn eigen identiteit, buitenruimte etc. Maar voor wie wil is er de mogelijkheid binnen het hof, maar ook met de bewoners en diensten van Cosis om samen op te trekken. Als u ooit echt oud wordt is het een hele fijne gedachte dat zorg nabij is.

Inloop 11 april vanaf 19.00 uur en start van de avond om 19.30 uur tot 21.30 uur in kerkelijk centrum de Samenstroom, Groenmarktstraat 2 in Meppel. U kunt u zich opgeven voor deze avond op meppel@knarrenhof.nl.

Tekst Knarrenhof/ foto shutterstock