Natuur

Belevingstocht met de Schemerschim

Het moment waarop de dag overgaat in de nacht is heel bijzonder: kleuren vervagen, geluiden veranderen. Uiteindelijk komen de sterren tevoorschijn. De Schemerschim doet regelmatig haar ronde door het Drents-Friese Wold in de schemering. Ze kent de geheimen van het gebied en deelt deze nu en dan met anderen. Staatsbosbeheer is erin geslaagd een afspraak te maken met de Schemerschim. Tijdens deze niet-alledaagse belevingstocht worden alle zintuigen aangesproken. Staatsbosbeheer geeft bezoekers graag de kans om onder leiding van een gids het gebied in het donker te bezoeken.

Het gebied is normaal gesproken tussen zonsondergang en zonsopkomst niet toegankelijk. Hoe is het om in het donker te lopen zonder zaklamp? Welke dieren kun je horen? Ga mee met deze onvergetelijke avond.
Datum: donderdag 21 oktober 2021. Tijden: 18.15-19.45 uur. Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha. Kosten: € 7.50 (kinderen € 5.00). Aanmelden noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold . Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Foto Staatsbosbeheer