Nieuws

Aankomst Sint in Nijeveen mondt uit in Pieten Disco

Afgelopen zaterdag arriveerde Sinterklaas met zijn gevolg in Nijeveen. Samen met zijn hoofdpiet zat de Sint in een open Landauwer. Burgemeester Richard Korteland was ook van de partij. Hij liet zich in het open rijtuig door Sint en Piet bijpraten over de verlanglijstjes in Nijeveen.

In optocht ging het door het dorp naar dorpshuis De Schalle. Langs de route honderden enthousiaste kinderen waarvan sommigen verkleed als Sint of Piet. Bij De Schalle stond een delegatie van het muziekkorps Euphonia het gezelschap op te wachten en klonken vrolijke klanken.

Binnen brandde, ondanks de hoge energieprijzen, de kachel en kregen de Sint en burgemeester een warme ontvangst. Dat er uitgerekend op deze aankomstdag in Nijeveen zo’n koude wind stond deerde de Sint en zijn gevolg niet. Bij het zien van al die verwachtingsvolle vrolijke gezichtjes langs de route werd iedereen warm van binnen. Ook lieten de Pieten nog even zien aan de Sint en de burgemeester dat ze flink hadden geoefend voor de Pieten Disco die later plaatsvond.

Na de officiƫle handelingen met lieve woorden over en weer en het Pieten intermezzo ging het gezelschap naar de grote zaal. Daar wachtte een volle zaal met dansende kinderen de Sint op. Overeenkomstig de nieuwe gedragscodes maakte het gebruikelijke handje van de Sint snel plaats voor high fives en boksen. Ook Sinterklaas past zich snel aan aan nieuwe gebruiken en gewoontes. De Pieten en de kinderen dansten dat het lust was en de Sint zegde toe dat ze allemaal als dank hun schoen mochten zetten.

Tekst en foto RTV Meppel. Gijs Smeekes en Bert Kisjes