Sport

Zwemmers MZ&PC de Reest promoveren naar KNZB A competitie

Eind april werd de laatste wedstrijd van de KNZB zwemcompetitie in Hoogeveen gezwommen. De Reest zwemmers kwamen dit jaar uit in de B-competitie. De zwemmers van MZ&PC de Reest zwommen deze wedstrijd samen met de verenigingen: ZPC Hoogeveen uit Hoogeveen, De Valken uit Westerbork en De Grunte uit Hardenberg. De zwemmers van MZ&PC de Reest stonden vóór deze laatste ronde op een uitstekende tweede plaats. Spannend of promotie behaald kon worden!

Het lukte: door een fantastisch gezwommen wedstrijd werd de tweede plaats behouden en gaan de zwemmers promoveren naar de A-klasse. Wat een prachtig resultaat: na zoveel jaren terug op dit niveau!

Tijdens deze wedstrijd werd er ook nog een clubrecord gezwommen en werden er flinke persoonlijk records naar boven bijgesteld.

MZ&PC de Reest kijkt met trots terug op een mooie competitie strijd met de topzwemmers. Op naar de A-klasse volgend seizoen waarin de Reest zich hopelijk goed staande kunnen houden.

Echter het seizoen is ook nog niet voorbij. De komende 2 weekenden zwemmen Daan van de Belt, Koen de Vries en Vera de Boer de Regio Kampioenschappen voor junioren, jeugd en senioren (voor de beste zwemmers van Groningen, Friesland en Drenthe).
Collin Visscher heeft zich als 11e van Nederland geplaatst voor de Jaargangfinales in Leiden, de (officieuze) Nederlandse Kampioenschappen voor zwemmers t/m 12 jaar. Ook nog spannend voor de vereniging.

Foto MZ&PC de Reest (zwemmers en trainers 2022)