Xenos zit tijdelijk in de Swaenenborgh

Het is misschien al wel opgevallen. De grote winkel van Xenos aan het Prinsenplein is leeg. Helemaal leeg. De winkel krijgt een volledig nieuwe uitstraling. Totdat de werkzaamheden klaar zijn, zit de Xenos in de Swaenenborgh, in het pand tegenover de Albert Heijn.

“De winkel wordt compleet gerenoveerd”, zegt Robert Elkink, winkelmanager bij Xenos Meppel. “We gaan meer met hout doen. Er komt veel van bamboe in de winkel.”

Xenos zit sinds 1989 in Meppel en al die tijd in het pand aan het Prinsenplein. “We hebben het al een paar jaar erover om de winkel aan te pakken.” Nu het Prinsenplein volledig op de schop gaat, is de juiste timing daar. Het blijft niet alleen bij een nieuwe inrichting. Ook de pui van de winkel wordt aangepakt. “En we gaan het ook meteen milieuvriendelijk maken, met onder meer ledverlichting.”

Volledig assortiment
In de tussentijd zit de winkel in de Swaenenborgh. Het volledige assortiment is meegegaan. Al is het wel het nodige passen en meten. “Waar we nu zitten is de helft kleiner.” In een showroom naast de winkel staan nu alle meubels opgesteld. “Als iemand daar wil kijken is geen probleem, dan kan je bij een van onze medewerkers terecht. En dan gaan we naar de showroom. Het paste niet om de meubels in de winkel zelf te zetten.”

Het volledige assortiment gaat ook weer terug naar het Prinsenplein, naar de nieuwe winkel. Een winkel die overzichtelijker en ruimtelijker wordt. “Je kan de hele winkel doorkijken, van voor naar achter.”

Xenos hoopt dat de werkzaamheden eind april klaar zijn en dat de winkel aan het Prinsenplein geopend kan worden. Dat gaat dan gepaard met de nodige acties. “Het wordt zo een plaatje aan het nieuwe Prinsenplein.”

Tekst/foto Stefan Klomp