Regio

“De Warme Kamer bij de Bibliotheek doet me goed!”

We zitten middenin de winter. De nachten en ochtenden zijn nog steeds erg koud! Daardoor kunnen je stookkosten erg hoog zijn. Maar in de Bibliotheek staat de kachel aan en ben je van harte welkom. Tijdens openingsuren is iedereen welkom in de Bibliotheek, lid of geen lid. Wil je een krantje lezen, komen studeren, werken, deelnemen aan één van de vele activiteiten of boeken lenen? Loop gerust binnen! We hebben ook gratis wifi.

Bezoeker Rita: “Ik woon alleen en kan het gewoon niet betalen om de verwarming aan te hebben. Het doet me goed om samen met anderen in een warme kamer te kunnen zijn.”

Koffie-uurtje
Behoefte aan een kopje koffie en een leuk gesprek? In veel Bibliotheken worden wekelijks koffie-uurtjes georganiseerd. Onder het genot van een kopje koffie of thee kun je met de andere gasten gezellig in gesprek. Kijk voor meer informatie over het koffie-uurtje of andere activiteiten op de website van de Bibliotheek bij jou in de buurt of vraag het aan een van de medewerkers in de Bibliotheek.

Campagne ‘Warme Kamers’
De bibliotheken hebben zich aangesloten bij de campagne ‘Warme Kamers” van het Leger des Heils. Middels de campagne vraagt het Leger des Heils aandacht voor mensen die de komende winter in de knel komen door een hoge energierekening en behoefte hebben aan een warme plek in de buurt. De bibliotheken zijn daarin een vanzelfsprekende plek voor ontmoeting, inspiratie en activiteiten voor jong en oud.

Tekst/foto aangeleverd