Regio

Workshop ‘Sterrenkunde voor kinderen.’

Op zaterdag 3 december organiseren Roy Smits (sterrenkundige) en Karin Rozeboom (fotograaf) een workshop ‘Sterrenkunde voor kinderen’ bij de Ackerlodges in Ruinerwold. Roy begint de avond met een presentatie over sterrenkunde. Daarna vertelt hij buiten over de sterren en is er volop de gelegenheid om door de telescoop naar de sterren en de maan te kijken.

De workshop Sterrenkunde voor kinderen maakt deel uit van Lichtstad, een initiatief van Roy en Karin. Ze schreven samen een spannend kinderboek met heel veel leuke idee├źn over sterrenkunde en fotografie waar ze graag meer mee wilden doen. Op de website Lichtstad.space delen ze leuke video’s over fotografie en wetenschap. De website is bedoeld als veilige omgeving voor kinderen met een veilige inhoud. En natuurlijk mogen volwassenen ook meekijken.

Roy en Karin geven samen workshops voor zowel kinderen als volwassenen. De avond van 3 december staat in het teken van kinderen, maar ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom.

De avond start om 18.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan via https://www.lichtstad.space/workshop. Deelname kost 15 euro, ouders en begeleiders zijn gratis. Vol is helaas vol.

Tekst/ foto eigen