Sport

The Black Panthers na overwinning op 2e plaats

Rugbyclub the Black Panthers heeft zondag met de dames van Sneek gewonnen van de combinatie Hook/Bees/Sparta uit Zuid-Holland. Combinatieteam The Black Sneeks wonnen in Sneek met 28-22.

De dames uit Zuid-Holland waren met slechts 10 spelers afgereisd naar Sneek. Omdat zij niet wilden aanvullen werd er 11 tegen 10 gespeeld. Dat was nog lastig genoeg. De bezoekers hadden een flink aantal sterke, snelle speelsters, terwijl met name bij de dames uit Meppel een aantal dames speelde met weinig tot geen wedstrijdervaring.

Hoewel ze met een speler minder stonden, begonnen de dames uit Zuid Holland sterk aan de wedstrijd. Al na 7 minuten scoorden zij de eerste try en conversie. Daarna kwamen the Black Sneeks beter in de wedstrijd, wat resulteerde in 3 trys. Ook de conversies gingen keurig raak. Toch konden ook de bezoekers nog een keer scoren.

Ook de tweede helft scoorden de Zuid Hollandse dames al na 5 minuten de eerste try. Daarna was het de beurt aan de de thuisploeg met weer een try en conversie, waarna de bezoekers er 28-22 van maakten. Na een half uur raakte een Zuid Hollandse speelster zwaar geblesseerd. Omdat 10 het minimaal aantal spelers is floot de ref ruim voor het einde van de wedstrijd al af.

Door de overwinning klimt The Black Sneeks naar de 2e plaats, waarbij de nummer 1 alleen op puntensaldo beter is.