Nieuws

Woningmarkt vlottrekken met Woonoffensief Drenthe Event

VVD Drenthe trekt ten aanval tegen de woningcrisis in de provincie. Jongeren die niet op zich zelf kunnen wonen, gescheiden ouders die noodgedwongen op zolder wonen, senioren die geen gelijkvloerse woning kunnen vinden… Dat moet toch anders kunnen, zo menen de Drentse liberalen. Maar wat is er dan voor nodig om de woningmarkt vlot te trekken? Om het antwoord op die vraag boven tafel te krijgen, wordt op vrijdag 30 september het Woonoffensief Drenthe Event georganiseerd.

Een inspirerend symposium waar politiek, belangenbehartigers, ambtenaren, makelaars, projectontwikkelaars en het bedrijfsleven samenkomen. Om hun kennis te delen, de krachten te bundelen en elkaar te inspireren met creatieve en vooral concrete ideeën.

Talkshow
In de Gasfabriek in Meppel zijn onder meer gedeputeerde Hans Kuipers en Tweede Kamerlid Peter de Groot aanwezig om met alle belanghebbenden in gesprek te gaan. In gesprekstafels wordt dieper op de ideeën ingegaan en ter afsluiting is er een talkshow waarin Ruud Jager en Jolanda Kok de uitkomsten scherp neer zullen zetten. Deze worden vervolgens gepubliceerd en tevens rondgestuurd naar belangstellenden.

Gas geven
Volgens mede-initiatiefnemer en statenlid Annigje Udinga is het belangrijk dat vanuit de samenleving gezocht wordt naar de oplossingen van het brede probleem van de woningmarktcrisis. “Wij als politiek moeten ons voeden met ideeën om de goede beslissingen te nemen, maar de woningmarkt is ook gebaat bij enthousiaste ambtenaren en een actief bedrijfsleven om snel stappen te zetten. We hopen dat er goede suggesties op tafel komen en dat mensen elkaar leren kennen en de handen ineenslaan om gas te geven op dit punt. Natuurlijk is er al veel geprobeerd, maar we gaan kijken wat er extra kan. Wellicht ook buiten gebaande paden, of met nieuwe combinaties van betrokkenen.”

Nood is hoog
Dat de nood hoog is, moge duidelijk zijn, volgens Udinga. “Bijna een op de vijf Drenten ervaart problemen op de woningmarkt. Dat is toch triest? Iedereen moet kunnen wonen hoe hij of zij dat wil. Daarvoor moeten we waarschijnlijk niet alleen meer bouwen, maar ook woningen splitsen, huizen renoveren of kantoren en bedrijfspanden transformeren. Er is veel werk aan de winkel. Hopelijk vinden we gezamenlijk mogelijkheden om het aanbod aan huizen snel, betaalbaar en goed te vergroten.”

Kaarten voor het Woonoffensief Drenthe Event zijn te bestellen via de Facebookpagina. Deelname is gratis, vol is vol.