Nieuws

Wonen in Nijeveen. Ook als je op leeftijd komt.

Donderdagmiddag 19 januari organiseren Dorpsvereniging Nijeveen, Actium, Noorderboog en gemeente Meppel een informatiemiddag over hoe wonen bijdraagt aan goed oud kunnen worden in het eigen dorp. De bijeenkomst begint om 13.30 uur en wordt gehouden in dorpshuis De Schalle.

90% inwoners wil blijven wonen
Eén van de belangrijkste uitkomsten van de dorpsenquête, die enige tijd geleden is gehouden, is dat Nijeveners het dorp als rapportcijfer een 8 geven. Bovendien wil maar liefst 90% van de inwoners oud kunnen worden in het eigen dorp. De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen in een woning die geschikt is, ook als de mobiliteit minder wordt.

Nadenken over belangrijke thema’s
Dat betekent dat al vroegtijdig nagedacht moet worden thema’s als; Wil ik blijven wonen in he thuis waar ik nu woon? Is mijn huis levensloopbestendig te maken? Hoe kom ik in aanmerking voor het maken van aanpassingen in mijn huis? Hoelang duurt het voor ik in aanmerking kom voor een seniorenwoning?

Dorpsvereniging slaat handen ineen met wooncorporaties
Redenen voor de dorpsvereniging om de handen ineen te slaan met de gemeente en de wooncorporaties. Tijdens de informatiemiddag wordt er allerlei informatie gegeven en krijgen Nijeveners antwoorden op de vragen die spelen. Dorpsvereniging Nijeveen roept inwoners om deze belangrijke informatiemiddag bij te wonen.

Tekst en foto Dorpsvereniging Nijeveen