Nieuws

29 nieuwbouwwoningen in de Nieuwveense Landen in de verhuur

Tot en met woensdag 18 januari kunnen woningzoekenden via Thuiskompas reageren op de nieuwbouwwoningen die RoosdomTijhuis in opdracht van Woonconcept bouwt in de Nieuwveense Landen. In het deelgebied Weideblick, aan de Bolsterturf, worden 29 energieneutrale eengezinswoningen gebouwd, voor de sociale verhuur.

Energiezuinige woningen met een diepe tuin
“De woningen zijn energieneutraal en natuurlijk gasloos”, vertelt Hans Veldman, projectmanager bij Woonconcept. “Door de grootte van de woningen zijn ze heel geschikt voor 1 of 2-persoonshuishoudens en kleine gezinnen. Het opvallende aan deze woningen is dat ze een hele diepe tuin hebben, sommige wel van bijna 15 meter diep. Dit deel van de Nieuwveense Landen is heel waterrijk, een aantal huizen hebben een slootje voor het huis en een ander blok grenst aan het openbaar groen”. De hoekwoningen hebben een andere huurprijs dan de tussenwoningen. Door de regels rondom huurtoeslag, zijn de hoekwoningen daardoor meer geschikt voor gezinnen. Zo ontstaat er een diverse wijk.

Weideblick
Deelgebied Weideblick in Nieuwveense Landen ligt aan de noordwestkant van de wijk. Woonconcept, BPD en Roosdom Tijhuis ontwikkelen hier een heel diverse woonwijk met sociale huur, vrije sector huur, projectmatige koop en particuliere kavels. Er komt een grote mix van woningen en doelgroepen waardoor een hele gemengde en gewilde buurt ontstaat.

Verhuizen in de zomer
Als alles goed gaat, krijgen de nieuwe bewoners in de zomer van 2023 de sleutel van hun nieuwe woning. Later dit jaar hopen Woonconcept en RoosdomTijhuis te starten met de bouw van nog eens 36 extra woningen in de Nieuwveense Landen.

Tekst en foto Woonconcept . Op de foto’s Bouwbord bij nieuwbouwlocatie Weideblick en Tekenmoment nieuwbouw Weideblick v.l.n.r.: Martin Companje, algemeen directeur van RoosdomTijhuis en Marcel van Halteren, directeur-bestuurder bij Woonconcept