Sport

Winst voor Red Giants tegen BVG.

Red Giants heeft de eerste overwinning te pakken. Tegen BVG uit Groningen, die samen met Red Giants puntloos onderaan stonden, werden de eerste punten binnen gehaald. Red Giants begon sterk aan de wedstrijd, het scoorde binnen de minuut twee keer via David Svaikovski. Het eerste kwart ging verder gelijk op, maar Red Giants bleef wel steeds op voorsprong. In het tweede kwart stokte het wat bij de thuisploeg, BVG kon wat inlopen, maar verder dan 8 punten achterstand konden ze niet komen.

Ruststand 37-29. Na rust bleef Red Giants aan de goede kant van de score. Hoewel het scoren soms moeilijk ging, konden ze de voorsprong behouden. BVG probeerde het wel, maar konden niet echt een vuist maken. Met een paar driepunters van Red Giants in het vierde kwart kwam de voorsprong niet meer in gevaar en trokken de overwinning over de streep met 72-65.