Wethouder Henk ten Hulscher bezig aan laatste termijn

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 keert Henk ten Hulscher niet terug als wethouder. Hij verlaat de Meppeler politiek.

“Ik doe twee periodes en dan stop ik. Dat heb ik beloofd toen ik begon, en daar houd ik mij aan”, vertelt Ten Hulscher. “Ik heb enorm veel plezier in deze functie. Je kunt niet zeggen dat ik stop en dan ga genieten, want ik geniet hier echt elke dag van.”

Waarom stopt hij dan toch? “Ik ben ervan overtuigd dat wethouder een tijdelijke functie is. Je weet dat je het stokje ooit weer door moet geven en dat ga ik nu doen. Zo hoort het.”

Ten Hulscher was voor zijn twee periodes als wethouder, al drie termijnen actief als gemeenteraadslid namens het CDA. Hij kiest ervoor niet terug te keren in de raad. “Totaal ben ik vijf periodes actief geweest. Ik ben daarom behoorlijk verwezen en zal altijd een beetje verbonden blijven, maar niet meer op de voorgrond in een echte functie. Ik ga andere dingen doen. De sociaal-christelijke gedachte kan ik ook op andere manieren uitdragen.”

Naast Ten Hulscher heeft ook Jaap van der Haar (Sterk Meppel) aangekondigd om niet terug te keren. Robin van Ulzen (VVD) is wel opnieuw beschikbaar voor de functie.

Foto Meppel (Wethouder Henk ten Hulscher (r) bij de Frisse Start in juni van dit jaar)