Nieuws

Weth Robin van Ulzen geeft officieel startsein

Dinsdag 8 maart 2022 gaf wethouder Robin van Ulzen het officiële startsein voor de bouw van het laatste project aan Het Vledder in Meppel. Onder toeziend oog van toekomstige bewoners, sloeg hij letterlijk de eerste paal in de grond. Dat deed hij samen met Kristian Makkinga, adjunct-directeur van TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede.

De Stokerij
Koopmans ontwikkelt en bouwt dit project. Het bestaat uit 10 grondgebonden woningen, verdeeld over 2 twee-onder-één-kapwoningen en 8 rijwoningen en een appartementengebouw met 14 appartementen en 2 penthouses. Dit gebouw heeft de naam ‘De Stokerij’ gekregen, als verwijzing naar de unieke historische locatie. In de 19e eeuw draaide hier de Gasfabriek volop met de stokerij als hart van deze fabriek.

Het appartementengebouw, een ontwerp van B+O Architecten, krijgt een industriële en robuuste uitstraling dat volledig past bij de nog bestaande gebouwen uit die periode. Zowel de grondgebonden woningen als de appartementen zijn inmiddels allemaal verkocht.

Afronding Het Vledder
Met het realiseren van De Stokerij komt de afronding van deze nieuwbouwwijk, medio 2023, in zicht. Kristian Makkinga (adjunct-directeur Koopmans): “Samen met de gemeente Meppel hebben we de afgelopen jaren mooie plannen ontwikkeld om tot deze unieke nieuwbouwwijk te komen. De afronding van een hele mooie wijk met aandacht voor de historie én waar bewoners met plezier kunnen wonen, nadert met dit project z’n voltooiing.”

“Uit recent onderzoek blijkt dat er in Meppel grote behoefte is aan woningbouw in alle soorten. Met het realiseren van De Stokerij wordt hier goed aan bijgedragen, op een hele mooie locatie aan de rand van de binnenstad van Meppel. Het is een mooie mix van woningen waar veel behoefte aan is.” Aldus wethouder Robin van Ulzen.

Over TBI-onderneming Koopmans
TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep is een ontwikkelende bouwonderneming die veilige, duurzame en mooie gebouwen realiseert. Daarvoor zoeken we creatieve en innovatieve oplossingen die we combineren met gedegen vakmanschap. Zo creëren wij gebouwen waar mensen met plezier wonen, werken, leren en hun vrije tijd doorbrengen. Want: Alles wat waardevol is, verdient het allerbeste! Koopmans is onderdeel van TBI: Een concern die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. Het zijn allen ondernemingen die beschikken over hoogwaardige, specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw & Ontwikkeling en Infra. De totale bedrijfsopbrengst van 2020 bedroeg € 2.013 miljoen.

www.koopmans.nl