Nieuws

Weerbaar Meppel wil jonge mensen een veilige toekomst bieden

Weerbaar Meppel gaat deze week de scholen benaderen met de volgende boodschap: “ Vanuit Weerbaar Meppel willen wij jonge vrouwen een veiliger toekomst bieden, waarin ze weerbaarder zijn op mentaal, fysiek en sociaal vlak. Graag zouden wij dit een onderdeel willen maken van het lesprogramma in de examenklassen binnen de scholen, gericht aan jonge vrouwen. Een start op het vervolgonderwijs met al zijn verleidingen en intimidaties veiliger maken”.

De toelichting maakt duidelijk waarom deze actie wordt ondernomen.
De examens staan weer voor de deur. De veilige setting op het voortgezet onderwijs wordt door de leerlingen opgevolgd door middelbaar, hoger of universitair onderwijs. Een grote stap naar een volwassen leven.
Op kamers gaan, studentenverenigingen, werk, uitgaan, alcohol, drugs, sex. Allemaal zaken die naast de studie een grote rol gaan spelen.

In deze periode krijgen veel jonge vrouwen te maken met sexuele intimidatie, overmatig alcohol- of drugsgebruik en sexting. Hoe kan je je daar tegen weren? Tegen de groepsdruk. Tegen jonge mannen die opdringerig zijn. Waar ligt jouw grens?

Hoe kan jij er voor zorgen dat je veilig bent en jezelf hiertegen kan weren? Dat zijn vragen die wij beantwoorden in de cursus die wij in samenwerking met de scholen in het voortgezet onderwijs willen aanbieden. Een cursus die uit drie lessen van twee uren bestaande uit zowel theorie als praktijk. U kunt Weerbaar Meppel bereiken via https://weerbaarmeppel.nl/

Foto Shutterstock